van Egmond slotenservice

Malafide klusjesmannen

De afgelopen periode zijn slotenmakers veelvuldig negatief in het nieuws gekomen. Je staat voor een gesloten deur en jouw sleutels liggen nog binnen of de sleutel breekt af in het slot. Je zoekt op internet naar een 24-uursspoedservice voor hulp. Er zijn malafide slotenmakers actief die misbruik maken van deze noodsituaties. Mensen worden geconfronteerd met torenhoge bedragen, slecht werk en intimidatie.

Ben jij klaar voor de donkere dagen?

De dagen worden korter én donkerder. Voor inbrekers is dit hét moment om toe te slaan. Dit blijkt alleen al uit het feit dat er anderhalf keer zoveel woninginbraken en overvallen zijn tussen oktober en april. Het is dus van groot belang dat je huis goed beveiligd is. Ben jij klaar voor de donkere dagen?

Bijna 9 van de 10 achterdeursloten gewoon slecht

Nederlandse achterdeuren zijn voor het overgrote deel (88,1%) slecht beveiligd, zo blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Met ‘slecht’ bedoelen experts, dat een inbreker moeiteloos binnen 3 minuten een slot kan open­breken. Een kwart (25,3%) van de achterdeuren heeft zelfs zulk zwak aluminium beslag, vaak herkenbaar aan schroefjes aan de buitenkant, dat een inbreker met slechts een schroevendraaier en tang binnen één minuut binnen staat. Respondenten die in de afgelopen 5 jaar een inbraak(poging) meemaakten, hebben hun achterdeur vaker op een goede manier beveiligd (16,6%) dan personen die geen inbraak(poging) hebben ervaren (10,4%).

SKG

De SKG, ofwel Stichting Kwaliteit Gevelbouw, is een onafhankelijke certificatie instelling in de bouwnijverheid dat de kwaliteit bewaakt van het productieproces en de producten. SKG is tevens beheerder van het zogenaamde sterrensysteem. De sterren geven de mate van inbraakwerendheid aan.

©:Copyright - sleutel 2020